П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаДачаМісячний посівний календар дачника на тиждень із 13 по 19 червня

Місячний посівний календар дачника на тиждень із 13 по 19 червня

Этот материал также доступен на русском языке
Для того, щоб бути з урожаєм одного догляду мало, потрібно дослухатися порад Місяця. Адже є дні, коли роботи в саду та городі можуть завдати шкоди всім культурам.

13 червня. Цей день чудово підходить для активних дій у саду та городі. Рекомендується зайнятися поливом, підживленням, пересадкою і посадкою культур, а також роботою із землею. У цей день не рекомендується обрізка, пікірування, прищипка, щеплення та пасинкування рослин.

14 червня. Цей день сприятливий для роботи в саду та городі. Можна зайнятися розпушуванням землі навколо рослин, мульчуванням, підгортанням, підживленням, а також збиранням урожаю. Рекомендується також продовжувати боротьбу з бур’янами та шкідниками. У цей день не рекомендується обрізка, пікірування, прищипка, щеплення та пасинкування рослин.

15 червня. Це день відпочинку від активних робіт у городі та саду. Можна зайнятися розпушуванням і підгортанням грядок, добривом ґрунту, а також прополюванням бур’янів. Рекомендується також обприскування рослин від шкідників. Від решти робіт краще відмовитись.

16 червня. Сприятливий день для посадки картоплі, цибулі, салату качанного, редиски, часнику, буряків та інших коренеплодів. Також у цей день можна посадити багаторічні та бульбоцибульні квіти. Можна робити кореневе та некореневе підживлення рослин, висаджувати розсаду, займатися обрізанням та прищипкою, боротися з бур’янами, хворобами та шкідниками, замочувати насіння. А ось працювати з корінням рослин у цей день не рекомендується.

17 червня. У цей день можна садити декоративні рослини, які не призначені для плодоношення. Також у цей день рекомендується посадити кучеряві рослини, наприклад, суницю. Можна прибирати на тривале зберігання всі культури, включаючи картоплю, посадити живопліт, полоти, орати, розпушувати і підгортати.

18 червня. Цей день вважається сприятливим для робіт у городі та саду. Можна зайнятися посівом та посадкою коренеплодів, цибулинних, бобових, картоплі, а також проріджуванням сходів та знищенням бур’янів та шкідників. Можна робити обрізку рослин для уповільнення зростання пагонів та обрізання вусів суниці. Також рекомендується щеплення, прополювання, проріджування, а також зайнятися кореневим органічним підживленням. У цей день не рекомендуються будь-які роботи з садовим інвентарем.

19 червня. Цього дня рекомендується працювати із наземною частиною рослин. У зв’язку з цим рекомендується зайнятися збиранням урожаю культур, у яких їстівною є підземна частина. Можна прищипувати, робити щеплення та перещеплення, а також зайнятися рятуванням від шкідників та бур’янів. У саду можна висаджувати, обрізати дерева. Також рекомендується підгодовувати рослини та вносити добрива. У цей день не рекомендуються будь-які маніпуляції з корінням.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як позбавитися від білокрилки за допомогою скипидару.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні