Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіКабмін підтримав законопроект про легалізацію медичного каннабісу

Кабмін підтримав законопроект про легалізацію медичного каннабісу

Этот материал также доступен на русском языке
Кабінет Міністрів України підтримав законопроект про регулювання обігу конопель у медичних цілях, науковій та науково-технічній діяльності.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Ми розуміємо негативні наслідки війни на стан психічного здоров’я. Ми розуміємо кількість людей, які потребуватимуть медикаментозного лікування внаслідок цього впливу. І ми розуміємо, що немає часу чекати», – наголосив він.

Міністр стверджує, що медичний канабіс містить лише канабідіол і не має психоактивної дії, тому не буде затребуваний наркозалежними людьми.

“Водночас ми все одно пропонуємо встановити жорсткий контроль над вирощуванням, виробництвом та реалізацією препаратів, розуміючи чутливість цього питання в суспільстві та готові поступово розвивати цю галузь, показуючи результати лікування та допомогу українським пацієнтам. Не імпортувати, а робити наше, українське”, – пояснив Ляшко.

Зі сказаного вище, уряд вже зараз підготував законодавчу основу для забезпечення повного циклу виробництва препаратів на основі канабісу в Україні: від вирощування та переробки до повноцінного виробництва.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні