П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниСтраховий стаж для пенсії: названо категорії, кому один рік роботи зарахують за...

Страховий стаж для пенсії: названо категорії, кому один рік роботи зарахують за три

Этот материал также доступен на русском языке
Деяким українцям 1 рік роботи рахуватимуть за три роки страхового стажу. Але це стосується не всіх майбутніх пенсіонерів.

Детальніше про це розповіли у Пенсійному фонді України.

Перерахунок страхового стажу для деяких громадян став можливим із введенням у дію закону “Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення пенсійного законодавства”, прийнятого саме напередодні війни. Він стосується громадян, які свого часу зазнали депортації та були відправлені на спецпоселення.

“Депортованим особам, які перебували на спецпоселенні, періоди роботи на спецпоселенні зараховуються до страхового стажу для призначення пенсії у потрійному розмірі”, – йдеться в інформації від ПФУ.

Щоб підтвердити свою приналежність до депортованих осіб, а також підтвердити стаж роботи на спецпоселенні, доведеться подати відповідні документи.

Серед яких:

  • приналежність до депортованих осіб (посвідчення);
  • час (період) перебування на спецпоселенні;
  • періоди роботи на спецпоселенні.

У Пенсійному фонді пояснили, що посвідчення депортованої особи видається місцевою держадміністрацією. А час перебування на спецпоселенні вважають час від дати депортації до дати зняття режиму спецпоселень.

У цьому, як та інших випадках, що з призначенням пенсії, основним документом для підрахунку страхового стажу є трудова книжка.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про перерахунок пенсій у липні.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні