Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаНовиниНа пенсійні виплати в умовах війни українцям у травні направили 48,7 млрд...

На пенсійні виплати в умовах війни українцям у травні направили 48,7 млрд грн

Этот материал также доступен на русском языке
В умовах війни України вчасно та в повному обсязі спрямовує кошти банкам та АТ "Укрпошта" для виплати пенсій.

Так, за інформацією Пенсійного фонду України, на пенсійні виплати за травень спрямовано 48,7 млрд грн, у тому числі 10,6 млрд грн – на виплату пенсій через АТ “Укрпошта”, 38,1 млрд грн – через банки. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Верховної Ради України.

При цьому, уповноваженими банками зараховано на рахунки пенсіонерів 100 % отриманих коштів, а АТ “Укрпошта” станом на 30 травня цього року доставлено 87,93% отриманих коштів.

У відомстві зазначили, що в Україні налічується понад 10,8 мільйонів громадян пенсійного віку. Станом на 1 квітня 2022 року за інформацією Пенсійного фонду України середній розмір пенсії становив 4 370,45 гривень, а мінімальна пенсія з 1 січня цього року установлена у розмірі 1 934 гривні.

“Орієнтовний фактичний розмір прожиткового мінімуму, для осіб, які втратили працездатність, в цінах січня поточного року становив 3 962 гривень”, – йдеться в повідмленні.

У травні проводиться перерахунок пенсії працюючим пенсіонерам. За даними ПФУ, право на автоматичний перерахунок визначає страховий стаж, набутий в тому числі по лютий поточного року.

Верховна Рада України ухвалила законопроект №7337, який дає можливість вибору банку для отримання військових пенсій, бо донині їх можна було нараховувати лише через Ощадбанк.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні