Понеділок, 20 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 1 червня – Міжнародний день захисту дітей

Цей день в історії: 1 червня – Міжнародний день захисту дітей

Этот материал также доступен на русском языке
1 червня - 152-й день року за григоріанським календарем. До кінця року лишається 213 днів. Цього дня святкують Всесвітній день батьків, День захисту дітей, Всесвітній день молока, День малювання, День рішучості.

Всесвітній день батьків

Організація Об’єднаних Націй 1 червня проголосила “Глобальним днем ​​батьків” на знак подяки за прихильність батьків до своїх дітей та щоб оцінити всіх батьків у всіх куточках світу з їхньою самовідданою відданістю дітям та їхню жертву на все життя для виховання цих відносин”.

Всесвітній день батьків має фіксовану дату святкування у перший день літа – 1 червня.

Цього дня ми відзначаємо не лише величезну роль батьків у вихованні та захисті дітей, а й роль сім’ї загалом. Для гармонійного та всебічного розвитку особистості кожна дитина потребує сімейної опіки, батьківського тепла, уваги, любові та розуміння.

День захисту дітей

Був заснований у листопаді 1949 р. в Парижі рішенням сесії Ради Міжнародної демократичної федерації жінок. Вперше «Міжнародний день захисту дітей” відзначався у 1950 році в 51 країні світу. ООН підтримала цю ініціативу та оголосила захист прав, життя та здоров’я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності. Декларація прав дитини була прийнята 20 листопада 1959 року і проголошувала рівні права дітей у галузі виховання, освіти, соціального забезпечення, фізичного та духовного розвитку незалежно від кольору шкіри, національної приналежності, громадського походження, майнового стану та іншого Декларація закликає батьків, громадські організації, уряди визнати права дітей та сприяти їхньому здійсненню.

Всесвітній день молока

1 червня 2001 року, Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FAO) встановила Всесвітній день молока. Його мета – визнати важливість молока як продукту харчування та відзначити значний внесок молочного сектора в економічний розвиток. За даними FAO, молочні продукти споживають понад шість мільярдів людей у ​​всьому світі. Найвищий рівень споживання молочних продуктів душу населення Фінляндії, а найнижчий – у Китаї.

Цього дня у десятках країн по всьому світу проводяться фестивалі молока – з дегустаціями, з концертами та конкурсами.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які події відбулися 27 травня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні