П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк позбутися нав'язливих думок?

Як позбутися нав’язливих думок?

Этот материал также доступен на русском языке
Кожен із нас стикався з таким неприємним психологічним явищем, як нав'язливі думки.

Це може бути і суперечка з рідними, яку ви подумки продовжуєте вести, і неприємні фантазії про здоров’я, і популярна пісенька, що просто причепилася.

Найчастіше нав’язливі думки – результат перевтоми або виснаження нервової системи, які призводять до збою у роботі мозку. Можливо, людина і рада забути важку ситуацію, але мозок проти її волі відтворює епізоди неприємної події. У такій ситуації ніяка логіка не допомагає, і ми не можемо позбутися нав’язливих думок.

Один з небагатьох способів, який здатний допомогти в такій ситуації, – переключити мозок на щось інше, так само, як ви перемикаєте канали телевізора.

«Переключіть» думки на найприємніші події зі свого життя, почніть переживати їх знову, і мозок сам повернеться до того радісного стану.

Коли ви відчуєте приплив позитивних емоцій, запам’ятайте їх і відтворіть у той момент, коли вас знову охоплять нав’язливі думки.

Якщо ж приємні емоції стерлися з пам’яті, спробуйте уявити, що здійснилася ваша найзаповітніша мрія. Головне, зайняти мозок чимось позитивним – не важливо, чи це буде молитва або просто мрії.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні