Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні з 16 травня відновлюється автоматична фіксація порушень правил дорожнього руху

В Україні з 16 травня відновлюється автоматична фіксація порушень правил дорожнього руху

Этот материал также доступен на русском языке
Із завтрашнього дня запрацюють 128 камер, розташованих у 20 містах та 10 областях

В Україні з 16 травня повернуть фіксацію порушення правил дорожнього руху в автоматичному режимі. Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

“Фіксація порушень в автоматичному режимі повертається. Війна внесла багато корективів у наше звичне життя. З початку війни було вимкнено камери автоматичної фіксації в основному в стратегічних цілях. Але під час війни не варто забувати про безпеку дорожнього руху, адже недотримання правил дорожнього руху продовжує щодня вбивати наших громадян. А перевищення швидкості залишається однією з основних причин ДТП із травмованими та загиблими”, – написав Білошицький.

За його словами, система автоматичної фіксації вже добре себе зарекомендувала і довела свою ефективність до війни. І готова повернутись до роботи.

«З 16 травня на автомобільних дорогах міст Київ, Біла Церква, Вінниця, Кривий Ріг, Суми, Житомир, Хуст, Мукачево, Івано-Франківськ, Полтава, Тернопіль, Хмельницький, Кропивницький, Одеса, Кременчук, Черкаси, Чернівці, Чернігів, Луцьк, Львів та Київській, Вінницькій, Волинській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській областям запрацюють прилади фіксації правопорушень, які контролюватимуть дотримання вимог правил дорожнього руху в автоматичному режимі. Зараз запрацюють 128 камер, розташованих у 20 містах та 10 областях», – повідомив Білошицький.

Раніше глава МВС України Денис Монастирський повідомляв, що за кілька днів буде відновлено роботу камер автоматичної фіксації швидкості.

Нагадаємо, ми розповідали, що в Україні повертають штрафи на дорогах: за що каратимуть.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні