Інгредієнти:
яловичина – 500 г,
яйце – 3 шт.,
плавлений сир – 100 г,
картопля – 4 шт.,
морква -1 шт.,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
щавель – 2 пучки,
рис – 1/3 склянки,
зелень і сіль – за смаком.
Приготування:
- М’ясо промити, залити водою та поставити на вогонь. Після закипання злити воду, м’ясо промити і знову поставити варитися.
- Повторно довести до кипіння, зняти піну, злегка посолити та варити на маленькому вогні півтори години.
- Картоплю очистити і порізати кубиками, цибулю подрібнити, моркву нарізати тонкими скибочками.
- Покласти овочі в бульйон до м’яса, додати промитий рис. Варити 25 хвилин після закипання.
- М’ясо дістати з бульйону та дрібно нарізати. Щавель промити і також дрібно нарізати. Викласти щавель разом із м’ясом у бульйон.
- Зварені круто яйця подрібнити, сирок і зелень дрібно нарубати і покласти в суп.
- Довести зелений борщ до кипіння та потримати на вогні до повного розчинення сиру. Посолити на смак.