Вівторок, 16 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЯк позбутися бур'янів на дачі за допомогою гірчиці?

Як позбутися бур’янів на дачі за допомогою гірчиці?

Этот материал также доступен на русском языке
Навесні та влітку культурним рослинам на городі завжди заважають бур'яни, які хочуть відвоювати якнайбільше території. Якщо вам набридло ходити дільницею з сапою, зверніться за допомогою до самої природи.

Відмінним помічником у боротьбі з бур’янами стане гірчиця – природний гербіцид, який надійно захищає посіви від бур’янів.

Сіяти гірчицю можна протягом усього вегетаційного періоду. Зерна кладуть густо – до 300 г на сотку. Для прискорення зростання та збільшення зеленої маси бажано внести в ґрунт невелику кількість мінеральних добрив: аміачної селітри – 1-1,5 кг, нітроамофоски – 2,5-3 кг на сотку.

На невеликих площах гірчицю сіють у розкид. Після ручного висіву насіння загортають у ґрунт, вирівнюючи поверхню бороною або граблями. Коли вологи достатньо, сходи з’являються через 8-10 днів, а через 35-40 рослини вже щільно вкриють землю і зацвітуть. Під покровом гірчиці не виживе бур’ян.

Зокрема, кореневища пирію згнивають і втрачають здатність відростати. Можна висівати гірчицю на засмічених площах після збирання врожаю ранніх культур: наприкінці липня – на початку серпня.

Зелену масу, подрібнюючи, прикопують або приорюють. Таким чином, ви ще й збагатите ґрунт органікою.

Ще така цікава деталь: пирій просто не терпить сусідства… жоржин.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як позбавитися від берізки на
дачі раз і назавжди.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні