Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯкі є засоби для профілактики пародонтиту?

Які є засоби для профілактики пародонтиту?

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб мати гарні та здорові зуби до старості, про них треба дбати замолоду.

Часто, прийшовши до стоматолога, ми чуємо невтішний діагноз: пародонтит.

Що таке пародонтит і як може призвести до втрати зубів?

Пародонтит – це бактеріальна інфекція спеціалізованих ясенних та кісткових тканин, що оточують і підтримують зуби та відомих під загальною назвою пародонт.

Це одна з форм другої та найважчої стадії захворювання ясен. Пародонтит необоротний і може призвести до постійної втрати зубів. Він потребує втручання з боку стоматолога.

Які є засоби для профілактики пародонтиту?

  • Для зміцнення ясен натирайте їх щодня соком свіжого деревію або часточкою часнику. Курс – 2 тижні. За потреби через 5 днів курс можна повторити.
  • Вживайте регулярно відвар, приготовлений з 5 столових ложок дрібно нарізаної соснової хвої, 2 столових ложок плодів шипшини і 1 столової ложки дрібно нарізаного лушпиння цибулі. Цю суміш потрібно залити 1,5 л окропу, довести до кипіння і кип’ятити ще 5 хвилин. Це щоденна норма вживання. Пити відвар у теплому вигляді як чай.
  • Щоб позбавитися зубного болю, корисно заварити шавлію і теплим відваром полоскати зуб, намагаючись якомога довше тримати відвар у роті. Остиглий відвар потрібно міняти. Полоскати потрібно часто: від 3 до 5 разів протягом півгодини або чверті години – після цього біль стихає.
  • Для профілактики утворення зубного каменю взяти 30 г молодих гілок волоського горіха і у склянці води варити 15 хвилин. Змочувати зубну щітку цим відваром і чистити зуби 2-3 рази на день.

З книги «Здравушка»

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні