П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіУсіх викладачів та науковців в Україні хочуть звільнити від мобілізації

Усіх викладачів та науковців в Україні хочуть звільнити від мобілізації

Этот материал также доступен на русском языке
Звільнити від мобілізації викладачів вишів, незалежно від наявності у них наукового ступеня, пропонують парламенту 8 депутатів Верховної Ради.

Про це йдеться у законопроекті № 7352 “Про внесення змін до статті 23 Закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” про відстрочення від призову на військову службу при мобілізації науковим, науково-педагогічним та педагогічним працівникам.

Законопроект зареєстровано 5 травня.

Проектом закону передбачається, що призову на військову службу під час мобілізації в особливий період не підлягають наукові, науково-педагогічні та педагогічні працівники, за умови, що вони працюють у наукових установах та організаціях, закладах вищого, професійного, професійного (професійно-технічного). або загальної середньої освіти за основним місцем роботи не менше ніж на 0,75 ставки.

Законопроектом пропонується:

1) усунути вимогу про обов’язкову наявність у наукових та науково-педагогічних працівників закладів вищої та професійної вищої освіти, наукових установ та організацій вченого звання та наукового ступеня;

2) поширити право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації на педагогічних працівників установ вищої та професійної вищої освіти, які працевлаштовані за основним місцем роботи не менше ніж на 0,75 ставки.

Як повідомлялося раніше, мобілізація в Україні продовжується за планом, ймовірно, її продовжать після 24 травня.

24 лютого Президент Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію протягом 90 діб з дня набрання чинності указом.

У середині березня розпочалася мобілізація військовозобов’язаних, які не входили до категорії резервістів першої черги.

Тим часом міністерство оборони орієнтується на необхідність забезпечити 1 млн осіб, які боротимуться з російськими окупантами. Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков на своїй сторінці у Facebook у п’ятницю, 13 травня.

Україна не була готова повністю готова до російського вторгнення, але завдяки проведеним підготовчим заходам та мобілізації українського народу, діям влади, що зберегли керованість країною, було організовано оборону, зазначив Резніков.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні