П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниПотік українських біженців у Німеччині зменшився

Потік українських біженців у Німеччині зменшився

Этот материал также доступен на русском языке
Як заявила федеральний міністр внутрішніх справ Ненсі Фазер, зараз до Німеччини прибуває з України набагато менше людей, ніж на початку війни.

Про це повідомляє Süddeutsche Zeitung.

“Зараз лише близько 2000 біженців з України прибувають до Німеччини щодня. У середині березня це було понад 15 000 людей на день”, – наголосила вона.

Водночас, 20 тисяч українців тепер щодня повертаються в Україну через польсько-український кордон, у тому числі ті, хто виїжджає з Німеччини. Фазер припускає, що “більшість людей повернеться”.

“Дехто залишиться, якщо люди побачать шанс закріпитися на німецькому ринку праці зі своєю кваліфікацією”, – додала Ненсі Фазер.

Однак, як стверджує Фазер, це все ще велике гуманітарне навантаження, щоб забезпечити жінкам, дітям і людям похилого віку кращу допомогу. “Біженців тут дуже добре приймають”, – зазначила міністр.

Тим часом глава “Укрзалізниці” Олександр Камишин підтвердив тенденцію на повернення українців на батьківщину. у рідні місця. Потяги, що прямують із заходу України до Києва, заповнені на 95%, щодня до столиці повертаються до 11 тис осіб.

За його словами, повертаються люди і з-за кордону: з 1 по 11 травня поїздами з Європи приїхали щонайменше 10 тис українців.

“За травень “Укрзалізниця” перевезла 250 тис пасажирів, з яких евакуаційними поїздами – лише 10 тис, а це не більше 4%. На вчора у нас було 177 людей з Покровська до Львова та 30 тис регулярних пасажирів. Це говорить про те, що люди повертаються у нормальне життя та нормальне функціонування залізниці”, – додав Камишин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні