П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк за допомогою простих вправ покращити відтік жовчі?

Як за допомогою простих вправ покращити відтік жовчі?

Этот материал также доступен на русском языке
Іноді деякі з нас, розминаючи пальці рук, чують хрускіт. А то й більше — хрумтять усі суглоби. Це може бути ознакою дисфункції жовчовивідної системи, зокрема порушення відтоку жовчі. Щоб позбутися цієї проблеми, потрібно активувати цей процес і розслабити жовчовивідні шляхи.

Для цього, по-перше, треба навчитися не нервувати. Тому що це один із факторів спазмів.

А по-друге, що можна зробити, це розслабити жовчовивідні шляхи, впливаючи на рефлекторні меридіани жовчовивідних проток.

На тильній поверхні середнього та підмізинного пальців правої руки (не лівої!) посередині проходить меридіан жовчного міхура. Якщо стимулюватимете його від нігтя вниз 30-40 разів, то рефлекторно розслаблятимете свої жовчовивідні шляхи.

Робити цей самомасаж потрібно кілька разів на день, обов’язково щоразу після того, як понервували. Це перешкоджатиме утворенню каменів у жовчному міхурі, жовчовивідні канали не будуть спазмовані, а значить, не буде і хрускоту у суглобах.

І ще, можна пальцями обох рук натиснути під нижнім ребром у правій частині черевної порожнини на печінку та просто помасажувати круговими рухами. Відлив жовчі покращає, і скоро значно зменшиться хрускіт у суглобах.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні