П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниВ Ощадбанку розповіли, як отримати пенсію у регіонах, де йдуть активні бойові...

В Ощадбанку розповіли, як отримати пенсію у регіонах, де йдуть активні бойові дії

Этот материал также доступен на русском языке
Незважаючи на війну пенсії та соціальні виплати виплачуються у повному обсязі. Затримки є лише у непідконтрольних регіонах або там, де продовжуються активні бойові дії.

Йдеться про ті виплати, які люди звикли отримувати у відділеннях Укрпошти, або за допомогою листоноші.

В результаті багато пенсіонерів залишилися без доходу. Пенсії нараховуються, але люди не можуть їх отримати, про це пише Технофан.

В уряді вигадали вихід із цієї ситуації. Гроші перераховуватимуться на рахунки Ощадбанку, де вони зберігатимуться, доки людина не переїде у відносно безпечне місце та не дістанеться найближчого працюючого відділення.

Гроші накопичуватимуться на спеціальних рахунках. Усі, хто має картку Ощадбанку, зможуть одразу отримувати виплати на неї. При цьому не потрібно писати жодних заяв, все відбуватиметься автоматично.

Тим, хто не має жодного рахунку, будуть видавати гроші на касі Ощадбанку після пред’явлення особою паспорта та ідентифікаційного коду. Гроші можна отримати у будь-якому відділенні у будь-якому регіоні України. Якщо ви переїхали з тимчасово окупованої території або з місцевості, де відбуваються бої, можна перевести свою пенсію до відділення Укрпошти за новим місцем проживання.

Необхідно заповнити відповідну анкету та вказати свої дані, після чого назвати адресу колишнього відділення, де отримували виплати. Люди, яким важко рухатися, можуть отримати кошти вдома. Листоноша принесе їх за новою адресою.

Довідки доступні на гарячій лінії Укрпошти: 0800300-545.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в пенсійному фонді нагадали про проблеми з пенсіями в окупованих населених пунктах та містах.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні