П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПерерахунок пенсій: коли пенсіонери, що працюють, отримають підвищені виплати?

Перерахунок пенсій: коли пенсіонери, що працюють, отримають підвищені виплати?

Этот материал также доступен на русском языке
У квітні пенсіонерам, які після виходу на заслужений відпочинок продовжують працювати, було підвищено пенсії. Але поки що ніхто доплат не отримав.

Про це йдеться в сюжеті на Ютуб-каналі Народна думка, передає “Хвиля”.

Це пов’язано з тим, що підвищення пенсій відбулося за планом із квітня, але податкова звітність про те, хто працюючий пенсіонер, хто сплатив Єдиний соціальний внесок, ще не готові. Таким чином, як тільки вони будуть готові, пенсіонери отримають одразу збільшення за всі ці місяці.

У податковій службі зазначили, що підвищені пенсії почнуть виплачувати швидше за все у липні. Таким чином, за квітень, травень, червень, липень пенсіонери отримають збільшення одразу за чотири місяці. І далі отримуватимуть уже підвищену пенсію.

“Підвищення це відбувається один раз на два роки. Також відбувається перерахунок пенсій із заробітної плати. Перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам відбувається одразу за двома факторами: перший – за добавкою стажу, а це мінімум два роки за кожен рік понаднормованого стажу. Це, як мінімум, 50 з копійками гривень. І за коефіцієнт заробітної плати. Пенсійний фонд або визначає сам, який коефіцієнт кращий, або ж ви самі йдете та перераховуєте”, – пояснив експерт.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що уряд вводить новий вид пенсій.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні