П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВ уряді повідомили, кому насамперед даватимуть житло після закінчення війни

В уряді повідомили, кому насамперед даватимуть житло після закінчення війни

Этот материал также доступен на русском языке
Після закінчення війни ветерани у пріоритетному порядку отримають житло. Такі плани висловила українська влада.

Про це заявила міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами Юлії Лапутіної, Кабміном було створено спільну робочу групу з Міністерством розвитку громад та територій, Міністерством соцполітики, Мінфіном, яка працює над тим, як моделювати житлову політику таким чином, щоб після перемоги у війні ветеранам насамперед надавали житло.

“Має бути справедливий розподіл житла у майбутньому, особливо щодо людей, які 8 років стоять у черзі та особливо для тих, хто є переселенцем. З іншого боку, багато громадянських залишилися без житла, також без житла залишилося багато військових, які зараз служать. Крім того, будуть подвійні статуси, коли людина була учасником АТО, стала переселенцем, зараз пішла на широкомасштабну війну, а сім’я змушена переселитися. Ми проговорили, що якщо ми матимемо спільний план забезпечення житлом, то в ньому пріоритетними будуть наші ветерани”, – заявила міністерка.

При цьому вона додала, що потреба у житлі охопить набагато ширші кола населення України, чиї будинки знищили вороги, ніж будь-коли в нашій країні, тому до цього питання потрібно підходити комплексно.

За словами міністра у справах ветеранів Юлії Лапутіної, кількість ветеранів після закінчення війни може збільшитись до 5 млн. осіб.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чи треба платити за комуналку, якщо зруйновано житло.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні