Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаЧи потрібно платити за комуналку, якщо зруйновано житло – відповідь експерта

Чи потрібно платити за комуналку, якщо зруйновано житло – відповідь експерта

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні вже запущено процедуру збору інформації про зруйноване житло. На початку квітня кількість зруйнованих чи пошкоджених окупантами будинків в Україні становила близько семи тисяч. Сьогодні ці цифри набагато більші.

Про це інформує Головком .

Українців цікавить питання, чи потрібно їм розраховуватися за комунальні послуги, якщо їхнє житло постраждало внаслідок дій окупантів, і чи повернуть їм гроші за те, що вони вже сплатили.

Як пояснив голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко, більшість комунальних підприємств, у тому числі обленерго та оператори газорозподільних мереж, автоматично нараховують суму у платіжках навіть тим мешканцям, які не споживали послуги через від’їзд чи пошкодження будинку внаслідок війни.

«Програма не знає, чи зруйновано будинок. Багато людей у ​​Київській області отримали платежі за газ та електроенергію, хоча їхні будинки повністю знищені. Адже реєстру пошкодженого житла поки що немає», – зазначив експерт. Держава вже запустила процедуру збирання інформації про зруйноване житло – після її завершення та складання реєстру вже нараховані борги постраждалим споживачам комунальники спишуть.

Платіжки, виставлені за даними середнього за попередні періоди споживання тими, хто виїхав і не передавав показання лічильника, також будуть згодом переглянуті, виходячи з дійсних показників.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, за що можуть відключити електрику.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні