П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниСубсидії на оплату комунальних послуг українцям із постраждалих регіонів нараховують по-новому

Субсидії на оплату комунальних послуг українцям із постраждалих регіонів нараховують по-новому

Этот материал также доступен на русском языке
Під час воєнного стану завдяки впровадженому Мінсоцполітики централізованому механізму нарахування та виплати соціальної допомоги, пільг та субсидій відповідні виплати було профінансовано більш ніж 1 мільйону осіб із найбільш постраждалих від війни регіонів.

Про це повідомила міністерка соціальної політики України Марина Лазебна.

«Для людей з регіонів, де через бойові дії не працюють органи соціального захисту та відповідно не можуть нарахувати та профінансувати передбачені законодавством допомоги, пільги та субсидії, ми здійснюємо це централізовано. Люди отримують кошти на свої банківські картки, а ті, хто отримував через Укрпошту – готівкою через будь-яке відділення Ощадбанку чи Укрпошти. Впровадження такого механізму в умовах воєнного стану дозволило забезпечити виплати понад 1 мільйону осіб із найбільш постраждалих територій. Зокрема, 256 тисячам людей таким чином нараховано та профінансовано виплати різних видів соціальної допомоги, а 800 тисячам одержувачів нараховано та профінансовано субсидії та пільги на оплату житлово-комунальних послуг», – прокоментувала Марина Лазебна.

У ході військового стану Міністерство соціальної політики профінансувало 100% виплат субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг. У квітні на це було направлено 5,7 мільярда гривень на 3,8 мільйона одержувачів. Також за квітень профінансовано виплату 100% призначеної соціальної допомоги на суму 5,3 мільярда гривень для близько 2,3 мільйона одержувачів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що отримати субсидію можуть українці, які до війни були виключені зі списку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні