Новини

Місячний календар дачника на тиждень із 9 по 15 травня

9 травня. Цей день чудово підходить для посадки в саду плодових дерев. Посаджені чи пересаджені у цей день дерева даватимуть хороший урожай довгі роки. Рекомендується також зайнятися посадкою, посівом та пересадкою рослин. Крім того, можна зайнятися поливом, щепленням, добривом та заготівлею живців. А ось обрізанням дерев краще не займатися, вони можуть почати хворіти.

10 травня. Це хороший день для робіт у саду. Можна зайнятися поливом, щепленням, добривом та заготівлею живців. У цей день також не слід займатися обрізанням дерев, бо це може погано позначитися на їхньому здоров’ї.

11 травня. Цього дня можна зайнятися посівом, посадкою та пересадкою зелених, листових, плодових та баштанних культур. Можна обробляти землю, поливати, прищеплювати і займатися мінеральними підживленнями укоріненням живців. Під забороною – обрізка дерев та чагарників.

12 травня. Цей день є сприятливим для роботи в саду. Можна садити, сіяти, займатися пересадкою зелені, плодових, баштанних культур, листових овочів, ягідних чагарників, полуниць, плодових дерев. Також рекомендується зайнятися обробкою землі, обрізанням, живцюванням, укоріненням полуничних та інших вусів, пасинкуванням, проріджуванням, збиранням насіння, обрізанням, прищипкою та пікіруванням.

13 травня. Цей день сприятливий для садово-городніх робіт. У цей день можна зайнятися посівом, посадкою, пересадкою, живцюванням, укоріненням живців та вусів, а також обробкою землі. Також можна працювати з корінням, оскільки цього дня вони мало реагують на будь-які пошкодження.

14 травня. Цей день чудово підходить для активних дій у саду та городі. Можна зайнятися поливом та підживленням, а також продовжувати роботу із землею. Рекомендується посів та посадка квіткових, кучерявих рослин, пряних трав та лікарських рослин. Крім того, можна зайнятися укоріненням живців та підживленням рослин. У цей день не рекомендується обрізка, пікірування, прищипка, щеплення та пасинкування рослин.

15 травня. Цей день сприятливий для робіт у городі та саду. Рекомендується зайнятися розпушуванням землі, підгортанням та підживленням. У цей день також можливий посів, посадка розсадою на довге зберігання та насіння. Можна зайнятися посівом і посадкою пряних, квіткових, лікарських трав і рослин, що особливо мають жало, шипи, колючки або гостре листя та плоди, а також кучерявих, плетистих рослин та зернових. Рекомендується зробити косовище газонів, тому що трава буде повільно відростати.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які шкідники пошкоджують малину.

Новое на сайте

  • Статті

Врослий ніготь: що можна зробити, щоб не доводити справи до операції

Гарні доглянуті нігті на руках та ногах – це не лише красиво, а й свідчить…

13/05/2024 18:37
  • Статті

Соковиті біляші зі свинячим фаршем – за вуха не відтягнеш: неодмінно приготуйте

Тільки при одній згадці біляшів зі свининою уява послужливо підказує, наскільки це смачно. А якщо…

13/05/2024 17:58
  • Статті

Пенсійне страхування: забезпечуємо собі гідну пенсію

Кожна людина, після отримання освіти, працює протягом життя, щоб заробити кошти для свого забезпечення. Змолоду…

13/05/2024 16:39
  • Статті

Деяким категоріям пенсіонерів тривалий час обмежують розмір виплати: чому це відбувається

Чинним пенсійним законодавством передбачено, що максимальний розмір пенсії (у більшості випадків) не може перевищувати десяти…

13/05/2024 16:23
  • Статті

Які медичні пільги належать учасникам бойових дій

Учасники бойових дій (УБД) та особи, прирівняні до них, а також члени їхніх сімей мають…

13/05/2024 15:51
  • Новини

Ніколи не поливайте рослини на городі так, інакше вб’єте весь урожай

Дотримування простих рекомендацій при поливі допоможе виростити хороший урожай. Розповідаємо головне правило.

13/05/2024 15:21