Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк захистити вікна від вибухів під час бойових дій: три надійні способи

Як захистити вікна від вибухів під час бойових дій: три надійні способи

Этот материал также доступен на русском языке
На жаль, ніхто із нас не застрахований від наслідків війни. Мирне населення страждає від обстрілів та вибухів ракет. Якщо ракета потрапить у будинок, то вже немає сенсу говорити про захист вікон, але якщо вибухи відбуваються поруч, то першими на дрібні уламки розлітаються шибки, а вони небезпечніші, ніж уламки від снарядів.

Осколки здатні травмувати всі частини тіла та завдати шкоди життєво важливим органам. Саме тому важливо подбати про безпеку будинку, адже не кожен має можливість сховатися в підземному укритті.

Як захистити вікна від вибухів під час війни

Скотч

Волонтери за рух «Чесно» радять заклеїти вікна скотчем. Робити це слід так: наклейте на скло посередині дві смужки хрест-навхрест по всій діагоналі. Додавайте смужки, поки не отримаєте щось схоже на сніжинку. Чим більше шарів, тим краще. Найкраще для цього підійде армований скотч (зазвичай його виробляють сірого кольору), проте можна використовувати і звичайну малярську або поліетиленову клейку стрічку. Такий запобіжний захід не дасть склу розлетітися на сотні дрібних уламків, які можуть завдати великої шкоди мешканцям будинку.

Папір, змочений у мильному розчині

Це також непоганий варіант. Щоб захистити вікно, змочіть папір або газету в розчині з мила та води та притисніть до вікна. Наклейте такі папірці по всій площі вікна. До речі, здерти такий захист після того, як небезпека пройде набагато простіше, ніж скотч, що залишає клейкі сліди.

Жорсткий щит

Найбільш надійний спосіб. Візьміть шматок плити ОСБ, міцну фанеру або міцний картон і надайте форму віконної рами. Прикладіть його до скла та надійно зафіксуйте.

Будьте дуже обережні! За жодних обставин не підходьте до вікон, якщо чуєте неподалік звуки пострілів або вибухи. Відійдіть подалі від скла, розміститеся на підлозі головою вниз і закрийте голову руками. Пам’ятайте, що ви несете відповідальність за своє життя.

Джерело: ranok.ictv.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні