П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЯк боротися з капустянкою: перевірені та надійні способи

Як боротися з капустянкою: перевірені та надійні способи

Этот материал также доступен на русском языке
Наразі повним ходом йде висадка розсади у відкритий ґрунт, а це означає, що молоді рослини можуть постраждати. Пропонуємо приготувати земляному раку одну з приманок.
  1. Розрізати картоплю зі шкіркою на 4 частини. У міцному розчині «Актари» (0,5 г на 0,5 склянки води) замочити шматки картоплі на 2-3 дні. Після цього прикопати приманку у землю. Можна замочувати цілі бульби та закопувати їх у компостну купу, де вони проростатимуть і стануть принадою для капустянки.
  2. Зваріть кашу з гречки, перловки або вівсянки. Можна із суміші круп. На 0,5 кілограма крупи додати 1-2 столові ложки соняшникової нерафінованої (!) олії. Каша після остигання повинна ліпитися в невеликі кульки. Попередньо додайте в кашу 1 грам “Актари” і дайте просочитися отруті протягом доби. Кульки вкладайте в ходи капустянки або присипте землею шаром 1-2 сантиметри навколо грядок, де бешкетує шкідник.
  1. Почастуйте капустянку пивом. Капустянку приваблює запах пива. Чому б цим не користуватися. У півлітрові пластикові або скляні пляшки з широкою шийкою наливаємо трохи пива. Отвір обмотуємо шаром бинта. У добре освітленому тихому місці закладаємо пляшки у ґрунт під кутом так, щоб горловина знаходилася на рівні землі. Пивом змочуємо бинт, бризкаємо хмільним напоєм землю навколо шийки і накриваємо зверху руберойдом, картоном, старим лінолеумом. Краще під укриття підкласти пару каменів або дерев’яні планки, щоб капустянки могли вільно дістатися до дармового пива. Іноді знімайте укриття, отвір у бинті свідчить про те, що клієнти вже попалися. Вийміть приманку за допомогою вигнутого дроту, обов’язково промийте пляшку, налийте свіже пиво і продовжуйте полювання.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні