П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниМарина Лазебна повідомила, як відбуватиметься фінансування пенсій у травні

Марина Лазебна повідомила, як відбуватиметься фінансування пенсій у травні

Этот материал также доступен на русском языке
Міністерка соціальної політики Марина Лазебна повідомила, що за січень-квітень 2022 року сума доходів Пенсійного фонду України склала 171,8 млрд гривень, що на 12,3 млрд гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року.

При цьому сума доходів від єдиного внеску, розподілена на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, перевищує показники відповідного періоду минулого року на 11,5 мільярда гривень.

«Незважаючи на війну, під час якої російські війська цілять по критичній інфраструктурі, складам, великим підприємствам, фермам, економіка країни працює, а соціально-відповідальний бізнес сплачує податки та соціальні внески. За перші чотири місяці року від сплати ЄСВ до Пенсійного фонду надійшло на 11,5 мільярда гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року. Навіть у квітні доходи ПФУ на 400 мільйонів більші, ніж минулого року. Завдяки цьому держава має ресурси та своєчасно та в повному обсязі спрямовує фінансування банкам та Укрпошті на виплату пенсій. Дякуємо нашому економічному фронту, тримаємо стрій і наш соціальний фронт», – прокоментувала Марина Лазебна.

Міністерка повідомила, що фінансування пенсійних виплат у травні вже розпочалося. На пенсійні виплати було скеровано перші 1,3 мільярда гривень. Вони спрямовані на виплату пенсій людям, які їх отримують через Укрпошту. Це 11% необхідного фінансування на травень для виплати пенсій через Укрпошту.

Загалом на травень заплановано 49,1 млрд. гривень на пенсійні виплати. 37,6 млрд на виплату пенсій пенсіонерам, які обслуговують у банках 11,5 мільярда гривень на виплату пенсій пенсіонерам, які отримують пенсії через Укрпошту.

Фінансування пенсійних виплат у травні проводитиметься своєчасно відповідно до графіка.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що  Зеленський підписав закон про щорічну індексацію.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні