П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк нейтралізувати судому?

Як нейтралізувати судому?

Этот материал также доступен на русском языке
Судоми хоча б раз у житті відчувала кожна людина. Такі прояви організму можуть вказувати на якесь серйозне захворювання або з'являтися при нестачі магнію, калію, кальцію або вітаміну D, а також при перевтомі чи перепадах температури.

Крім цього, причинами судом можуть бути: куріння, вживання міцної кави та чаю, зневоднення, захворювання обміну речовин та судин, стреси, нестача кисню, зниження цукру в крові, остеохондроз.

Що робити, якщо почалася судома?

Якщо у вас почалася судома, спробуйте помасажувати ногу – від пальців до п’яти та від ікри до коліна. Якщо ви лежите, просто витягніть ногу, при цьому шкарпетку потягніть на себе.

Розітріть ногу будь-якою маззю, що зігріває. Можна також обережно вколоти м’яз шпилькою. І пам’ятайте, що напади судом вимагають обов’язкової консультації з лікарем.

Народні засоби при судомах

У народі судоми лікували лимонним соком, яким натирали ступню двічі на день – вранці та ввечері.

Так само використовували і гірчичне масло.

Можна приготувати настій ромашки і пити його протягом дня – 1 столова ложка на 2 склянки окропу. Найкраще чергувати настій з ромашки з настоєм із родзинок: 2 столові ложки родзинок залити 0,5 літра окропу, настояти до ранку і пити замість чаю.

Також при судомах допомагає і печена картопля.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні