П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниДержслужба з надзвичайних ситуацій попередила українців про новий вид шахрайства

Держслужба з надзвичайних ситуацій попередила українців про новий вид шахрайства

Этот материал также доступен на русском языке
Жителі Київської області останнім часом почали отримувати дивну пропозицію щодо платного розмінування. "Піротехніки" представляються співробітниками ДСНС і пропонують за гроші провести обстеження приміщень та прилеглої території щодо пошуку вибухонебезпечних речовин. Українців попередили, що ані ДСНС, ані інші державні структури за гроші таких послуг не пропонують. Від імені "надзвичайників" діють звичайні аферисти.

Про це йдеться в повідомленні Національного банку України, пише ukranews.

Зловмисники ходять по домівках Київської області та видаються піротехніками ДСНС. Аферисти пропонують за гроші провести обстеження приміщень на наявність вибухонебезпечних предметів та надають послуги платного розмінування.

Як убезпечити себе в такій ситуації:

  • Потрібно пам’ятати, що працівники ДСНС проводять розмінування безкоштовно та в порядку черги. Вони мають план, за яким проводиться розмінування об’єктів.
  • Впускати в будинок таких “заробітчан” не варто, бо невідомо, як вони поведуться. Досить короткого діалогу через зачинені двері.
  • Коли вам пропонують платне розмінування або інші подібні послуги за гроші, потрібно дзвонити на номер 102 – до поліції.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні