Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаКомуналка«Нафтогаз» пояснив, чому власники зруйнованого житла продовжують отримувати платіжки за газ

«Нафтогаз» пояснив, чому власники зруйнованого житла продовжують отримувати платіжки за газ

Этот материал также доступен на русском языке
Українці, у яких повністю зруйновано житло через повномасштабне вторгнення Росії, продовжують отримувати платіжки за газ від «Нафтогазу». Споживачі цікавляться, чи потрібно платити за газ у такій ситуації та як взагалі відбуваються нарахування.

На ці питання “Нафтогаз” відповів у соціальних мережах.

Українці, які були змушені виїхати у безпечні області України, не можуть отримати повноцінного доступу до свого житла. Проте “Нафтогаз” наполягає на тому, що абоненти мають передавати показання лічильників навіть у воєнний час.

Це необхідно для того, щоб нараховувати правильні показання.

Якщо будова зруйнована, то в ній, відповідно, припиняється і споживання газу, тоді облгазу потрібно щомісяця повідомляти останні показання газового лічильника, які вам відомі.

“Ми розуміємо ситуацію, що склалася. Тому передавайте показники по можливості і залежно від ситуації. Радимо передати саме останні показники Вашого лічильника. Мирного Вам неба!” – зазначається у повідомленні “Нафтогазу”.

Але незабаром ця ситуація може змінитися, оскільки на розгляді у Верховній Раді перебуває законопроєкт, що звільняє від оплати комуналки людей, чиї будинки були зруйновані війною.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як передавати показання газового лічильника у воєнний час.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні