П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЯку компенсацію отримають власники зруйнованих через війну будинків?

Яку компенсацію отримають власники зруйнованих через війну будинків?

Этот материал также доступен на русском языке
Через війну у багатьох українців зруйновано квартири та будинки. Одне житло підлягає ремонту, а інше окупанти просто зрівняли із землею. Яку компенсацію отримають власники будинків, які були зруйновані внаслідок повномасштабного нападу Російської Федерації на Україну?

Детально про це розповіла лідер партії “Слуга народу” Олена Шуляк.

Вона повідомила, що необхідно чітко розділяти житло, яке знищено та не підлягає відновленню, а також пошкоджене житло, де можна зробити певні ремонтні роботи для того, щоб його відновити.

– У першому випадку, якщо житло знищено та його не можна відновити, компенсацію буде надано не грошима, а квадратними метрами. Таким чином, ми хочемо стимулювати до роботи українську економіку та створювати нові робочі місця, – сказала Шуляк.

Лідер партії уточнила, що компенсації стосуються квартир, приватних будинків і навіть недобудов – у тих випадках, коли вже є несуча конструкція і побудовані всі поверхи. Для приватних будинків, зруйнованих рашистами, буде запропоновано варіант, щоб держава відбудувала зруйнований будинок на тій самій приватній ділянці.

Те саме, за її словами, пропонується як варіант у випадку, якщо було повністю зруйновано багатоповерхову будівлю – держава може повністю побудувати нову на тому ж місці, цього ж кварталу, або люди можуть обрати інший населений пункт для проживання.

Але цей населений пункт повинен відповідати попередньому або людям доведеться доплатити різницю в ціні за нерухомість у великому місті.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні