П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниВ Укрпошті прозвітували про виплату 80% пенсій за квітень: інформація по областях

В Укрпошті прозвітували про виплату 80% пенсій за квітень: інформація по областях

Этот материал также доступен на русском языке
Так станом на 25 квітня 2022 року Укрпошта доставила 80% пенсій (або 8,5 млрд грн). Доставка пенсій проводиться по всіх регіонах.

Майже завершилася виплата квітневих пенсій у: Одеській (100%), Кіровоградській (99%), Івано-Франківській (98%), Волинській та Полтавській (по 97%), Житомирській та Львівській (по 95%), Дніпропетровській та Закарпатській (по 94%).

Завдяки тому, що Укрпошта одразу після звільнення Сумської та Чернігівської областей розпочала поновлення роботи відділень, виплата пенсій у цих областях йде за графіком та на кінець третього тижня квітня становить 86% та 73% відповідно.

Повільніше через постійні обстріли, однак з обнадійливою динамікою відбувається виплата пенсій у Донецькій (53%) та Миколаївській (54%) областях. Складною залишається ситуація у Луганській (2%), Херсонській (10%), Запорізькій (40%) областях — російські окупанти блокують доступи до міст і сіл, що практично унеможливлює доставку пенсій у строки. Щойно будуть сформовані зелені коридори до міст, тимчасово окупованих російськими нападниками або під обстрілами, Укрпошта відразу доставить виплати.

– Усі працівники Укрпошти розуміють важливість доставки пенсій. Наші листоноші щодня ризикують життям, щоб українські пенсіонери могли отримати гроші та товари першої потреби. Ми постійно перебуваємо у діалозі з місцевою владою, і як тільки є можливість проводити видачу пенсій, одразу робимо це. У квітні ми продовжили доставку березневих пенсій у ті регіони, де через блокаду чи активні бої не було можливості довезти гроші раніше. Завдяки цьому станом на кінець місяця ми маємо хороші показники виплати по Чернігівській та Сумській областях. Це дає надію, що, незважаючи на складну ситуацію в Запорізькій, Херсонській та решті областей, незабаром ми зможемо провести видачу грошей і там, — прокоментував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чи варто чекати скорочення пенсій під час війни.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні