П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк нормалізувати підвищений артеріальний тиск: 7 рецептів народної медицини

Як нормалізувати підвищений артеріальний тиск: 7 рецептів народної медицини

Этот материал также доступен на русском языке
Від високого кров'яного тиску зараз страждають не лише люди старше 50, а значно молодші. Підвищення тиску може призвести до серйозних ускладнень.

Неконтрольована артеріальна гіпертензія (гіпертонічна хвороба) призводить до зміни будови та властивостей стінок артерій всього організму. Вони втрачають властиву їм еластичність, стають щільними та ламкими, що сприяє крововиливам. Найбільше від гіпертонії страждають артерії нирок, головного мозку, очного дна та кінцівок. Підступність гіпертонії в тому, що навіть при високому артеріальному тиску людина може добре почуватися. Але це все одно становить загрозу важких ускладнень: інсультів та інфарктів. Тільки стійке зниження високого артеріального тиску зменшує на 45 відсотків ризик розвитку інсультів та на 38 – інфарктів міокарда.

Як знизити артеріальний тиск народними методами?

Зменшити тиск можна не лише медичними препаратами, а й перевіреними рецептами народної медицини.

  1. Щодня у другій половині дня з’їдайте 30 ягід калини, розтертих з медом. Калина ефективно знижує тиск, а мед чинить заспокійливу дію.
  2. Перед сном випивайте склянку кефіру з розмішаною в ньому чайною ложкою кориці.
  3. Якщо тиск не знижується, обличчя почервоніло, нудить, вам допоможуть гарячі ванни. Достатньо 20 хвилин потримати ноги в гарячій воді, і показники тиску будуть знижуватися.
  4. Для зміцнення судин корисні салати та зелені борщі з молодої кропиви. Її також можна засушити, розтерти і додавати по 1/2 чайної ложки у різноманітні страви. Але при схильності до згущення крові з вживанням кропиви слід бути обережними.
  5. Зниженню тиску, очищенню крові, лімфі та печінки сприяє розчин магнезії. Для цього столову ложку магнезії розчинити у 1 л теплої води, додати сік 1 лимона, столову ложку меду. Випити суміш протягом дня невеликими порціями. Застосовувати одноразово.
  6. Поліпшення стану судин завдяки їх очищенню можна досягти, використовуючи хрін. Для цього змолоти 1 кг хрону і залити 3 л води. Перемішати можна, не наполягаючи, пити по столовій ложці тричі на день. Курс – до трьох місяців.
  7. Якщо тиск супроводжується серцевими негараздами, пропийте протягом місяця такий настій: змішайте по столовій ложці звіробою і материнки, додайте три столові ложки собачої кропиви. 2 столові ложки суміші залийте 300 мл окропу, залиште на 5 хвилин, процідіть, пийте по 100 мл тричі на день.

Перед самолікуванням обов’язково проконсультуйтеся із сімейним лікарем.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні