П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧому з віком виникає алергія?

Чому з віком виникає алергія?

Этот материал также доступен на русском языке
"Мені 65 років. Після ручного прання у мене на долонях і кистях з'явилися великі червоні плями. Це алергія? Невже вона може бути в моєму віці?" - запитує наша читачка.

Відповідає алерголог Тетяна Бондаренко :

– Можливо. На жаль, тестів на побутову хімію немає. Тому уважно подивіться, яким пральним порошком ви користуєтеся, які миючі засоби застосовуєте. Спробуйте робити домашні справи у спеціальних рукавичках.

Вважається, що алергічна реакція більш характерна для молодих людей, але може виникнути і з віком. Іноді ми бачимо, що людей похилого віку раптом починає турбувати кропив’янка. Це пов’язано з вилочковою залозою (тимусом), який відповідає за вироблення імунних клітин. В ідеалі чутливість та агресивність імунної системи з віком потихеньку має йти на спад, але так буває не завжди.

Важливо розібратися, чому у людини похилого віку виникла алергія. Це може бути попередженням, що в організмі починає розвиватися аутоімунне захворювання або онкологічний процес. Лікар повинен обстежити пацієнта, щоб з’ясувати, чому відбувається розпад тканин, що викликає вироблення алергічних антитіл. Як правило, симптоми алергії в таких випадках виражені яскравіше, вони більш завзяті (прояви хронічної кропив’янки).

У літньому віці не можна виключити і гельмінтоз, адже багато пенсіонерів – затяті дачники. А глисти та найпростіші дратують імунітет, і на цьому фоні виникає алергічний процес.

За матеріалами fakty.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні