П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаЗдоров'яМедики пояснили, чому небезпечно приймати половину пігулки

Медики пояснили, чому небезпечно приймати половину пігулки

Этот материал также доступен на русском языке
Напевно, багато хто з нас хоч раз, але дробив таблетку на частини. Виявляється, приймати половину пігулки небезпечно для здоров'я. Розділяти на дві частини можна лише 4% усіх лікарських засобів.

При руйнуванні структури таблетки вся порція діючої речовини, яка має всмоктуватися в кров поступово, потрапляє в організм відразу, це може посилити побічні ефекти, повідомляє Ukr.Media.

Медики заявили, що таблетки, вкриті оболонкою, наприклад, для поліпшення роботи травної системи, в жодному разі не можна розламувати або розтирати в порошок, тому препарат просто потрапляє в шлунок і вже не діє в кишечнику.

Таблетки пролонгованої дії мають спеціальні пори, що пропускають певну дозу речовини протягом обмеженого періоду або відстрочено. Зруйнувавши структуру пігулки, ви отримаєте всю дозу відразу.

Побічні ефекти можуть виявитися ще більшими — підкреслили фахівці. Розділена навіть на маленькі частини таблетка може застрягти у стравоході, тому приймати будь-які ліки краще за інструкцією, не варто запивати водою таблетки для розжовування або намагатися проковтнути те, що необхідно попередньо розчинити у воді.

Завжди консультуйтеся з лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров’я.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні