Понеділок, 23 Травня, 2022
ГоловнаДомашня енциклопедіяВ якому м'ясі міститься найбільша кількість гормонів та антибіотиків і як їх...

В якому м’ясі міститься найбільша кількість гормонів та антибіотиків і як їх позбутися?

Этот материал также доступен на русском языке
Всі ми знаємо, що натуральне м'ясо – це те, що вирощене на власному обійсті. Але не всі мають таку можливість. Великі виробники м'яса часто вдаються до використання хімічних речовин для інтенсивнішогоросту, щоб збільшити прибутковість свого бізнесу.

Але гормони та антибіотики, які залишаються в м’ясі, дуже небезпечні для нашого здоров’я, пише Today.ua.

За даними експертів, найбільше хімічних препаратів використовується при відгодівлі курей та свиней. У баранині та яловичині «хімії» набагато менше.

Як “очистити” м’ясо від гормонів росту та антибіотиків?

  1. Пам’ятайте, що сліди антибіотиків концентруються в нирках та печінці, виключіть ці продукти з меню. Особливо небезпечна куряча печінка.
  2. Залийте м’ясо холодною водою, доведіть до кипіння і проваріть півгодини. Злийте бульйон у раковину, м’ясо ретельно промийте і лише після цього використовуйте його для приготування страв.
  3. Курячу тушку необхідно очистити від усіх нутрощів, особливо вздовж хребта, та від шкіри. Саме там накопичується левова частка хімії.
  4. Перед приготуванням м’ясо слід залити на кілька годин водою з додаванням солі або лимонного соку.

Нове на сайті