П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниООН обіцяє надати одноразову допомогу кожному українцеві

ООН обіцяє надати одноразову допомогу кожному українцеві

Этот материал также доступен на русском языке
Деякі українські переселенці (внутрішньо переміщені особи, ВПО) отримають додаткові виплати у розмірі 2200 грн від ООН.

Йдеться про найменш захищених громадян, наприклад, пенсіонерів з пенсією до 3000 грн. Допомогу виплачуватимуть протягом 3 місяців.

Виплати від ООН не скасовують грошову підтримку ВПО від держави – 2000 грн дорослим та 3000 грн дітям щомісяця. Про це заявили у Мінсоцполітики після підписання Меморандуму про взаєморозуміння з Управлінням верховного комісара у справах біженців (УВКБ) ООН.

Подавати заявку на допомогу від ООН не потрібно – її виплатять автоматично на банківський рахунок. Очікується, що виплати за рахунок УВКБ ООН матимуть понад 2 тис. внутрішніх переселенців.

Важливо, що на виплати можуть претендувати лише ті соціально незахищені українці, які зареєстровані як ВПО. Оформити такі документи тепер можна онлайн, у додатку Дія. Для цього потрібно:

  • оновити Дію, зайти в меню “Послуги” та вибрати “Отримати статус ВПО”;
  • вказати своє місце розташування, підтвердити геолокацію та натиснути “Продовжити” (увімкнути геолокацію потрібно лише один раз);
  • якщо є дитина, можна отримати статус переселенця і для неї – свідоцтво про народження підтягнеться до Дії або його можна додати вручну; якщо дітей немає, потрібно натиснути “Зареєструватися без дітей”;
  • вибрати картку єПідтримка та вказати, яка ще допомога необхідна (потреби у медичному обслуговуванні, освіті чи гуманітарці), залишити контактні дані.

Довідка ВПО з’явиться в Дії поруч із іншими цифровими документами. Кошти будуть виплачені на картку єПідтримка. Поки що послуга працює лише для тих, хто залишився в Україні. Пізніше обіцяють увімкнути підтримку і для біженців за кордоном.

Джерело.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні