Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЧи приїде до вас "швидка" під час дії воєнного стану чи комендантської...

Чи приїде до вас “швидка” під час дії воєнного стану чи комендантської години?

Этот материал также доступен на русском языке
"Швидка" продовжує працювати цілодобово та виїжджає на виклики навіть під час комендантської години. Однак пацієнтам слід пам'ятати умови, за яких слід викликати бригаду екстреної допомоги.

Про це повідомляє МОЗ у своєму Telegram.

“Дзвонити на номер 103 слід за невідкладних станів і загрозливих для життя і здоров’я людини і можуть призвести до різкого погіршення стану у разі ненадання екстреної медичної допомоги. Про це можуть свідчити проблеми з диханням або його відсутність, критичні кровотечі”, – йдеться у повідомленні.

Диспетчер “швидкої” спілкується з абонентом та приймає рішення про подальші дії. Якщо є підходящі підстави, він спрямовує бригаду до пацієнта. Якщо таких підстав немає, то консультація може бути надана по телефону.

Рішення про необхідність госпіталізації приймає лікар бригади “швидкої” на основі наявного симптомокомплексу конкретного пацієнта.

Наголошується, що бойові дії ускладнюють роботу бригад екстреної медичної допомоги. Наприклад, під час оголошення повітряної тривоги можлива затримка при виїзді бригад.

Крім того, в умовах активних бойових дій швидка може не виїхати на виклик. Йдеться про так звану “червону зону”, коли можливість надати медичну допомогу відсутня через інтенсивні обстріли.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні