П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниАрестович розповів, що необхідно для звільнення Херсона від окупантів

Арестович розповів, що необхідно для звільнення Херсона від окупантів

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб звільнити Херсон, який перебуває в окупації РФ, українським військовослужбовцям зараз не вистачає важкого озброєння.

Про це заявив в інтерв’ю Марку Фейгін радник голови Офісу президента Олексій Арестович, про це пише УНІАН.

“Буде – зломимо, не буде – возитимемося довше. Але ми возитимемося. Ми там трошки просуваємося, вони намагаються трішки протидіяти. Але загалом там ситуація на нашу користь – 55 на 45”, – описав він ситуацію на даному напрямку.

Олексій Арестович зазначає, що наступальна операція на Херсон вимагатиме форсування Дніпра через мінування окупантами Антонівського мосту.

“Поки йде боротьба за усунення правобережної “опуклості” у бік Миколаєва, там російські війська міцно в обороні, намагаються іноді рухатися, але крайній рух за добу в черговий раз розгромили. Наші намагаються рухатися – іноді успішно, іноді не дуже. Тяжка метушня, там каналами все порізано, з бетонними стінами, відоме зрошення південної частини України. Це як протитанкові рови”, – розповів радник голови ВП.

Арестович також повідомив, що постачання води в Крим Північно-Кримським каналом, захопленим окупантами, зараз технічно неможливе, всупереч заявам країни-агресора.

Нагадаємо, раніше ми публікували оперативну інформацію про воєнне вторгнення РФ в Україну станом на ранок 20 квітня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні