Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк зробити безкоштовно УЗД в умовах воєнного стану?

Як зробити безкоштовно УЗД в умовах воєнного стану?

Этот материал также доступен на русском языке
Незважаючи на війну, важливо стежити за станом свого здоров'я та звертатися до лікаря.

Якщо ви в безпеці, подбайте про себе та не відкладайте лікування на потім. У МОЗ пояснили, як зробити ультразвукову діагностику (УЗД) безкоштовно під час воєнного стану.

1. Необхідність проведення УЗД визначає сімейний або лікар. При необхідності він створить електронний або паперовий напрямок на обстеження.

2. Якщо ви змінили місце проживання, можете звернутися до лікаря первинної медичної допомоги у лікарні за вашим нинішнім місцем проживання та отримати допомогу, а за необхідності – направлення на УЗД.

3. З направленням УЗД можна зробити безкоштовно у будь-якому закладі, який має договір зі Службою здоров’я за відповідним пакетом, і в якому є відповідне обладнання та спеціаліст.

4. Дізнатися адресу та контакти найближчого закладу можна у лікаря або за номером Служби здоров’я 16-77.

5. Перед тим, як відвідати медустанову, слід зателефонувати та уточнити, чи є УЗД-апарат та лікар, який проводить таку діагностику. Якщо є записатися.

6. Якщо людина перебуває у невідкладному стані, то у лікарні УЗД виробляють безкоштовно та без направлення.

7. Під час лікування у стаціонарі призначене лікарем ультразвукове дослідження проводиться безплатно. Як і решта необхідних обстежень, ультразвукове дослідження входить у відповідний пакет послуг. Тому провести обстеження можна одразу у тій же лікарні, де лікується пацієнт.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні