П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаКого можуть звільнити від плати за комуналку?

Кого можуть звільнити від плати за комуналку?

Этот материал также доступен на русском языке
Відповідний законопроект перебуває на розгляді у Верховній Раді.

Власників зруйнованих та пошкоджених внаслідок бойових дій квартир (будинків) збираються звільнити від плати за комунальні послуги. Відповідний законопроект перебуває на розгляді у Верховній Раді.

Якщо його ухвалять, то постраждалих звільнять від плати за комунальні послуги. На побутовому рівні це і так зрозуміло – платити нема за що, але бажано закріпити таку норму на законодавчому рівні.

Натомість є приклад, коли місцева влада вже звільнила своїх мешканців від плати за комуналку на весь період воєнних дій. Мер Харкова Терехов заявив:

«Всі рахунки за комунальні послуги, які надає місто, а це гаряча та холодна вода, опалення, вивіз сміття, утримання прибудинкової території та інші, з 24 лютого і до кінця війни буде списано».

У міськраді уточнили, що за світло і газ все ж таки доведеться розрахуватися. Але в будь-якому випадку сума для оплати буде меншою у кілька разів.

Розглядають можливість частково скасувати оплату комунальних послуг у Конотопі Сумської області. Можливо, приклад цих міст сприятиме подібному рішенню влади в деяких інших населених пунктах нашої країни.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні