Сьогодні вважається, що добова норма – персональний показник, що залежить від антропометричних даних, фізіології, способу життя. При цьому вода буває різною — звичайною питною, газованою, мінеральною.
Сьогодні у продажу можна зустріти багато видів мінеральної води. Її розливають у скло та пластик, пляшки різного калібру. Люди люблять напій за цілющі властивості. Однак не всі знають, як правильно пити мінеральну воду, скільки існує її різновидів, якими лікувально-профілактичними властивостями вона має.
Їдальня мінеральна вода містить менше 0,5 г/л (грам на літр) солі. Таку воду можна вживати у великій кількості, а також використовувати для приготування їжі. Їдальня мінеральна вода зазвичай не містить великої кількості корисних речовин, проте є оптимальною для підтримки водного балансу в організмі.
Лікувально-їдальня вода містить солі від 0,5 г/л. При помірному вживанні не є шкідливим. Однак при надмірному вживанні може призвести до загострення хронічних захворювань, порушення сольового та кислотно-лужного балансу.
Лікувальна мінеральна вода містить солі понад 1 г/л. Вживати її можна за призначенням лікаря.