Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЧастина українців зможе вийти на пенсію достроково у 50 та 55 років:...

Частина українців зможе вийти на пенсію достроково у 50 та 55 років: кого це торкнеться?

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні на законодавчому рівні уточнили норми, що регулюють визначення категорій осіб, які визнані ветеранами війни та членами сімей загиблих захисників та захисниць України та надання їм соціальних гарантій.

Відповідно до законодавства, особи, які входять до складу добровольчих формувань територіальних громад, мають право на пенсійне забезпечення, передбачене для військовослужбовців із числа учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни.

У разі загибелі осіб, які входять до складу добровольчих формувань територіальних громад, при виконанні завдань, необхідних для оборони України, членам їхніх сімей надано право пенсійного забезпечення, передбачене для членів сімей загиблих військовослужбовців.

Крім цього учасникам добровольчих формувань територіальних громад та тим, хто безпосередньо бере участь в обороні України, надано право на призначення дострокової пенсії за віком після досягнення чоловіками 55 років, жінками – 50 років та за наявності страхового стажу не менше 25 років у чоловіків та не менше 20 років. років у жінок.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні