Лікар Томас Фрілінг назвав продукти, які можуть призвести до появи в кишечнику шкідливих бактерій, що зробить його вразливим для хвороб, пише Storinka.
– Неправильна їжа поширює в кишечнику шкідливі бактерії, які з часом роблять його більш сприйнятливим до захворювань, – пояснив Томас Фрілінг.
Для підтримки здоров’я кишечника лікар радить відмовитися від вживання у великих кількостях обсмажених або копчених ковбасних виробів, а також продуктів, що містять «погані жири» – масло, сало, майонез. Крім того, слід виключити з меню і цукор.
Для кишечника корисна середземноморська, переважно вегетаріанська дієта. Вона має бути багата на клітковину.
Людям з неушкодженою слизовою оболонкою кишечника, Фрілінг радить включити в раціон бобові – горох, сочевицю, нут, а також деякі овочі, наприклад, шпинат або моркву. Окремо він відзначив користь бананів, які містять речовини, що збільшують кількість протизапальних кишкових бактерій.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як отримати безкоштовну допомогу у стаціонарі.
Хто може отримати нову гуманітарну допомогу та як це зробити.
Як оплатити комунальні послуги просто та швидко? Розповідаємо.
Українців запрошують зареєструватися на нову грошову допомогу. Хто може претендувати на фінансову допомогу від міжнародної…
Росія запустила по Україні ракети. Українські війська продовжують стримувати ворога на найгарячіших ділянках фронту. Українські…
Частині пенсіонерів припинили нарахування виплат. Чи можна їх поновити?
8 травня в Україні відзначають День пам'яті та перемоги над нацизмом, День пам'яті та примирення,…