Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниНазвано область, де пенсіонери не зможуть отримати виплати: як вирішити проблему?

Названо область, де пенсіонери не зможуть отримати виплати: як вирішити проблему?

Этот материал также доступен на русском языке
Не всі мешканці Донецької області матимуть змогу отримати пенсії вчасно. Про тимчасові складнощі з нарахуванням та отриманням пенсій на Донеччині повідомив голова Слов'янської міської військово-цивільної адміністрації Вадим Лях на своїй офіційній сторінці у фейсбуці.

За його словами, однією з причин такої ситуації є евакуація поштових відділень та управління Пенсійного фонду, зокрема вивезення всього обладнання та документації. Інша причина – закриття банків.

Водночас Вадим Лях зазначає, що держава профінансувала пенсійні виплати, і вони не заморожені. Отримати свою пенсію можуть люди у будь-якій області України, де не ведуться активні бойові дії.

Як отримати пенсію тимчасово переміщеним українцям?

Куди звертатись? До контакт-центру Укрпошти за номером 0 800 300 545 (дзвінки безкоштовні) – потрібно перейти до розділу «Пенсії, соціальні виплати та субсидії» (цифра 2), або ж до Пенсійного фонду – всі контакти за посиланням: https://t . me/Pensii_online/264.

Потрібно надати таку інформацію:

  • прізвище, ім’я та по батькові одержувача пенсії та/або грошової допомоги;
  • адресу отримання пенсії/грошової допомоги до березня 2022;
  • паспортні дані (серія та номер паспорта);
  • номер телефону одержувача пенсії/грошової допомоги;
  • спосіб отримання виплати (на відділення Укрпошти або на домашню адресу);
  • нова адреса доставки: індекс відділення Укрпошти або адреса тимчасового проживання.

Якщо зазвичай ви отримуєте допомогу поштовим переказом, повідомте оператора код переводу, надісланий вам у SMS-повідомленні.

Повідомте також, якщо ви ще не визначилися з постійним місцем проживання – у такому разі ви можете отримати виплати у будь-якому автоматизованому відділенні Укрпошти, до якого є доступ.

Якщо ви отримували грошові виплати на банківську картку, але поки що не можете зняти з неї готівку, ви можете отримати їх двома способами:

скористатися послугою грошових переказів від Укрпошти «З картки додому» або «З картки до відділення»: заповнивши онлайн-форму за посиланням https://cutt.ly/HFiTsJX, ви отримаєте готівку на вказану домашню адресу або відділення;

зняти гроші через POS-термінали у відділеннях Укрпошти

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні