Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіВ Україні через війну можуть тимчасово скоротити соціальні виплати: що відомо

В Україні через війну можуть тимчасово скоротити соціальні виплати: що відомо

Этот материал также доступен на русском языке
Через вторгнення Росії в Україні у другому кварталі 2022 року (квітень, травень та червень) очікується суттєве недовиконання держбюджету. З цієї причини можливе тимчасове скорочення окремих соціальних витрат вже з наступного місяця.

“При несприятливому розвитку подій розглядається можливість тимчасового скорочення окремих соціальних видатків, починаючи з травня. Для недопущення реалізації такого сценарію, як зазначили учасники зустрічі, необхідно якнайшвидше запустити роботу вітчизняної економіки як важкої промисловості, так і малого та середнього бізнесу”, – повідомили у прес-службі Офісу президента.

Учора президент України Володимир Зеленський провів нараду із членами Кабінету міністрів та представниками Офісу глави держави. Зеленський дав доручення формалізувати припинення товарообігу України з Росією.

При цьому фактично імпортні та експортні операції з державою-агресором повністю зупинилися з початку війни.

За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, у першому кварталі (січень, лютий, березень) держбюджету вдалося навіть перевиконати на 10%.

Такому ходу справ сприяли результати перших двох місяців 2022 року та авансові податкові надходження.

Також учасники наради обговорили можливі джерела наповнення державної казни за рахунок донорської допомоги, спеціальних прав запозичення МВФ (Міжнародний валютний фонд).

Джерело: obozrevatel.com

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні