П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яКому особливо корисна фізична активність

Кому особливо корисна фізична активність

Этот материал также доступен на русском языке
Регулярна фізична активність має багато користі. Згідно з новим дослідженням Американського коледжу кардіології, вона особливо корисна для людей, які страждають на депресію або тривожність..

Дослідники проаналізували медичні записи більш як 50 тис. пацієнтів. Трохи більше 4000 пацієнтів перенесли серйозну серцево-судинну подію, серед яких був серцевий напад, викликаний закупоркою артерії, біль у грудях або операція з відкриття закупореної артерії в серці.

Вчені оцінили частоту серйозних коронарних подій у пацієнтів, які вказали в анкеті, що вони щотижня тренуються не менше ніж 500 хв. метаболічного еквівалента (МЕТ, визначається як кількість енергії, яка витрачається у спокої у сидячому положенні). Це відповідає рекомендаціям Американської кардіологічної асоціації щодо 150 хв. помірних навантажень на тиждень.

Аналіз показав, що у таких пацієнтів ймовірність серцево-судинних захворювань виявилася в середньому на 17% нижчою, ніж у тих, хто займався менше. Особливо переваги були виражені у людей із тривогою чи депресією. У них ризик був знижений на 22% порівняно з 10%-вим зниженням у тих, у кого не відзначалося жодного з цих станів, пише EurekAlert.

“Це не означає, що вправи ефективні тільки для людей з депресією або тривогою. Але такі пацієнти, ймовірно, отримують більше користі від фізичної активності для серцево-судинної системи”, – робить висновок провідний автор дослідження Хаділ Зурейгат, доктор медичних наук, науковий співробітник Массачусетської лікарні.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні