Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаНовиниНаступний тиждень війни буде переломним – у США спрогнозували, що чекає на...

Наступний тиждень війни буде переломним – у США спрогнозували, що чекає на Україну

Этот материал также доступен на русском языке
Генерал США Бен Ходжес, який керував армією США в Європі, зробив прогноз, що наступний тиждень буде вирішальним у війні з Росією.

Про це він заявив 18 березня в інтерв’ю, пише “Діло”.

Військовий упевнений, що армія Росії не зможе ефективно атакувати наступні 10 днів. Головне, щоб Захід і надалі тиснув на РФ.

Росіяни не змогли повністю захопити Маріуполь. Здавалося, що його найлегше захопити: біля нього сконцентровані війська Росії в Криму, ОРДЛО та Ростовській області. Проте місто тримається.

Досвідчений генерал гарантує, що вони не зможуть захопити Київ. Переваги та сила Києва – Дніпро як одна з найбільших рік Європи та складний рельєф.

Росія не має потужностей, щоб просто оточити його, а не те, щоб захопити. Але ракетний обстріл столиці триває.

Допомога, яку надають Україні, сприятиме знищенню російських ракетних установок вже найближчого тижня. Саме тому цей тиждень генерал і вважає переломним. Після переломного тижня Україна перебуватиме також у більш вигідній позиції у мирних переговорах із Кремлем, акцентує Бен Ходжес.

На думку генерала, Захід дуже багато уваги приділяє ядерній загрозі, яку іноді транслює Москва. Це утримує Захід від реальних дій. Тим часом ця загроза – переоцінена. Путін не зможе натиснути найважливішу кнопку наодинці, а його соратники навряд чи зацікавлені в ядерній війні.

Нагадаємо, раніше ми публікували оперативну інформацію про 24 добу війни в Україні.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні