Новини

Ситуація на фронті: Генштаб ЗСУ опублікував свіже зведення

Вже 23 добу українські військові чинять гідний опір російським окупантам і дають відсіч ворогові.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

Станом на 12.00 18 березня 2022 року в окремих напрямках російські окупаційні війська продовжують наступальну операцію проти України. Стратегічні завдання розгрому ЗСУ, виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей та встановлення контролю за лівобережною частиною України залишаються не виконаними. Де-не-де ворогові вдалося зайняти населені пункти та встановити контроль над шляхами сполучення в Донецькому та Південнобузькому операційних районах.

Зазначається, що у планах окупантів є нарощування російських військ у київському напрямку за рахунок переміщення невпорядкованих та небоєздатних підрозділів із Центрального та Східного військових округів.

У той же час, ворог зазнає значних втрат не тільки живої сили, а й зброї. У зв’язку з цим військово-політичне керівництво ухвалило рішення про переведення підприємств російського військово-промислового комплексу, залучених до виробництва КРМБ «Калібр» та боєприпасів до РСЗВ «Смерч», на цілодобовий режим роботи.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямах суттєвих змін у діяльності окупаційних військ не зафіксовано. Супротивник зосередився на фортифікаційному обладнанні зайнятих рубежів.

На Слобожанському та Сумському напрямах активних наступальних дій підрозділи російських окупаційних військ не проводять, ворог здійснює перегрупування та намагається налагодити логістичне забезпечення. Окупанти активніше ведуть розвідку.

Російські терористичні війська не залишають спроб опанувати містом Ізюм, посилюють угруповання запровадженням додаткових підрозділів, здійснюють заходи з метою організації інженерного та матеріально-технічного забезпечення.

На Луганщині ворог активізував бойові дії в районі населеного пункту Рубіжне, має частковий успіх. Продовжує проводити постійний обстріл незахищених об’єктів цивільної інфраструктури з метою залякати місцеве населення та обмежити дії сил оборони.

У Донецькій області та активних бойових дій не було.

У Таврійському напрямку противник намагається встановити жорсткий адміністративно-поліцейський режим у тимчасово захоплених населених пунктах Херсонської області.

На Южнобузькому напрямі активних дій російських окупантів не відзначено. Ворог продовжує проводити обстріл цивільної інфраструктури, нарощує систему логістичного забезпечення угруповання.

Наголошується, що Збройні Сили України у тісній взаємодії з іншими складовими сил оборони опираються російським агресорам, завдаючи їм значних втрат у живій силі та військовій техніці.

Метки: військові дії Генштаб зведення

Новое на сайте

  • Новини

Всі сусіди будуть заздрити – ось що потрібно додати у воду під час миття вікон: результат вас просто вразить

Саме час зайнятися генеральним прибиранням перед зимою. Вимити вікна від літнього пилу та бруду, щоб…

27/09/2024 23:55
  • Новини

Погода в Україні на суботу, 28 вересня

Чи буде в суботу тепло чи готуватись до дощів? Що кажуть синоптики.

27/09/2024 23:26
  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 28 вересня

Чи буде геомагнітна активність підвищена цього вікенду? Які прогнози роблять експерти?

27/09/2024 22:55
  • Новини

Отримайте врожай запашної зелені щойно зійде сніг: сіємо петрушку у жовтні

Петрушка не боїться морозів, тому саме час подбати про новий врожай.

27/09/2024 22:33
  • Новини

Незабутній смак дитинства: готуємо тістечко “Картопля” з чотирьох інгредієнтів

Найсмачніше тістечко "Картопля" готується просто і швидко. Переконайтеся у цьому самі!

27/09/2024 22:04
  • Новини

Пенсію можна отримати у спадок: як це зробити

Як отримати пенсію померлої людини та хто може це зробити.

27/09/2024 21:19