П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВторгнення Росії змусило понад 3 млн українців залишити країну: куди їдуть найчастіше

Вторгнення Росії змусило понад 3 млн українців залишити країну: куди їдуть найчастіше

Этот материал также доступен на русском языке
З 24 лютого, коли в Україні розпочалася війна, країну залишило велику кількість наших громадян. Половина з них – діти.

За даними ООН, близько трьох мільйонів українських біженців залишили країну у пошуках притулку в інших державах.

Про це повідомляє TRAVEL РБК-Україна з посиланням на Schengenvisainfo.com .

“Сьогодні ми пройшли ще один страшний рубіж: три мільйони людей втекли з України. Війна має припинитися. Зараз”, – заявив голова УВКБ ООН Філіппо Гранді у своєму посту у Twitter.

За даними ООН, 2 969 600 українців виїхали з країни, а Міжнародна організація з міграції (МОМ) повідомила, що близько 157 000 громадян третіх країн також змінили місце перебування в межах України.

Також Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) повідомив, що близько половини тих, хто втік із України, виявилися дітьми.

За прогнозами ООН, до червня кількість біженців з України може досягти чотирьох мільйонів, але якщо дивитися на нинішні тенденції, то це станеться набагато раніше, ніж у червні.

В яких країнах знайшли притулок українці?

  • Польща;
  • Румунія;
  • Молдова;
  • Угорщина;
  • Словаччина.

Так, Польща прийняла майже 1 900 000 українців. Польська влада повідомила, що загалом по всій країні було створено 27 пунктів для людей, які приїжджають з України.

За останніми даними УВКБ ООН, близько 459 485 українських біженців приїхали до Румунії. Міністерство внутрішніх справ країни оголосило, що відповідальні органи уможливили використання мобільних таборів для всіх осіб, які рятуються від війни, розташованих у повітах Сучава, Марамуреш та Тулча.

Є українські біженці у Молдові. З 14 березня у Молдові зареєстровано близько 337 215 українців, які виїхали із країни під час війни.

Наших співвітчизників також приймають Ірландія, Греція, Хорватія та Люксембург.

Угорщина також надала тимчасові притулки для всіх біженців та членів їхніх сімей. Прем’єр-міністр країни оголосив, що в Угорщині створено безліч центрів, які надають їжу та дах усім особам, які прибувають з України і потребують більш тривалого перебування. З моменту вторгнення Росії в Україну до Угорщини прибуло близько 267 570 біженців.

Також усі українці та їхні сім’ї можуть подати електронну заяву на отримання тимчасового захисту у Словаччині. За даними ООН, до Словаччини з початку війни приїхало понад 213 000 українців.

“Ірландія, Греція, Хорватія і Люксембург входять до країн, які прийняли значну кількість українців, незважаючи на те, що вони знаходяться за тисячі кілометрів від України. Також багато українців прийняла Чехія”, — йдеться у повідомленні.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні