Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаКомуналкаУ Міненерго повідомили, чи варто чекати на підвищення тарифів на електроенергію під...

У Міненерго повідомили, чи варто чекати на підвищення тарифів на електроенергію під час війни

Этот материал также доступен на русском языке
Багатьох зараз цікавить питання – що буде із тарифами на електроенергію. Поки що в Україні триває війна ціни на електроенергію залишаться незмінними. Відповідні органи працюють над тим, щоб зберегти тарифи на одному рівні.

Про це повідомив Міністр енергетики Герман Галущенко.

“Безумовно, ніхто тарифи не підвищуватиме. Я думаю, ми зараз розробимо певний алгоритм, який би допоміг усім генераціям спокійно пройти цей період”, – сказав Галущенко.

Міністр вважає, що в будь-якому випадку потрібно зберегти чинні моделі спецзобов’язань щодо постачання населенню на ринку електроенергії.

“Є питання, як це все збалансувати. Ми працюємо над цим. Є радикальні ідеї, але я прихильник того, що треба утримати механізм, який є”, – зазначив міністр.

З 16 березня енергосистема України стала ще надійнішою для споживачів – Об’єднана енергосистема України синхронізувалася з європейською, незважаючи на те, що сама синхронізація мала відбутися не раніше 2024 року.

А це означає, що українська енергосистема стала незалежною від країн-агресорів – Росія та Білорусь, що особливо важливо під час війни з РФ.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чи можна не оплачувати комуналку, поки йде війна.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні