Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЩо думає Кулеба про зустріч із Лавровим

Що думає Кулеба про зустріч із Лавровим

Этот материал также доступен на русском языке
Кулеба розповів про очікування від зустрічі з Лавровим.

На запрошення турецького колеги міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прямує на зустріч із російським міністром Сергієм Лавровим. Дмитро Куліба не має завищених очікувань щодо переговорів з міністром закордонних справ Росії в четвер, 10 березня, в Анталії (Туреччина). Про очікування та деталі переговорів дипломат розповів у прямому ефірі у Facebook.

«Готуємось до переговорів із моїм російським колегою, міністром Лавровим. Завтра вони відбудуться. Ми дуже серйозну зараз проводимо роботу для того, щоб максимально ефективно провести їх. Але відверто скажу вам, що очікування у мене від переговорів стримані, я не покладаю на них завищених очікувань. Але безумовно вичавитимемо по максимуму», – сказав міністр.

За його словами, інтерес української сторони на переговорах полягає у тому, щоб припинити вогонь, звільнити території та вирішити всі гуманітарні питання та катастрофи, створені російською армією.

«Завдяки діям сил оборони України, завдяки їхньому героїзму, завдяки непорушності позицій президента, завдяки нашим спільним, скоординованим діям з партнерами щодо введення санкцій, підтримки оборони України, ізоляції Росії я їду на ці переговори з сильною позицією», – запевнив глава МЗС. .

Міністр очікує, що Лавров підійде до переговорів сумлінно без пропагандистської перспективи.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні