Неділя, 12 Травня, 2024
ГоловнаНовиниРосія планувала захопити Україну за 2 тижні: розсекречено документи окупантів

Росія планувала захопити Україну за 2 тижні: розсекречено документи окупантів

Этот материал также доступен на русском языке
Завдяки успішним діям одного з підрозділів ЗСУ російські війська втрачають не лише техніку, військовиків, а й секретні документи. Саме з них стало відомо, що агресор планував захопити Україну за два тижні.

Про це повідомляє Міністерство оборони України у Facebook.

Українським військовикам вдалося роздобути плани батальйонної тактичної групи 810-ї окремої бригади морської піхоти ЧФ РФ, серед яких були робоча карта, бойове завдання, таблиця позивних, таблиці сигналів управління, таблиці прихованого управління, перелік особового складу тощо.

Виходячи з отриманої інформації, відомо, що плануючі документи на війну з Україною було затверджено ще 18.01.22 року, а сама операція із захоплення України має пройти протягом 15 діб, а саме з 20.02. до 06.03.

Підрозділ ворога мало здійснити висадку з ГДК «Орськ» у районі населеного пункту Степанівка-1 і надалі діяти з військовими частинами 58-ї армії РФ, а саме зі 177-м окремим полком морської піхоти ЧФ РФ.

Кінцевою метою цих сил було блокування та взяття під контроль Мелітополя.

«Отже, коли в черговий раз хтось із полонених скаже, що приїхав на навчання та заблукав – не вірте! Вони знали, що ретельно планували і готувалися. А російським окупантам скажемо одне: залишайте й надалі свою техніку та секретні документи, вони нам знадобляться, перше – для наших захисників, а друге – для Гааги», – заявили у Міноборони.

 

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні