Це період підготовки до Великого посту, час великої духовної роботи. За цей час ми повинні осмислити всі образи, зрозуміти чому трапляється все погане, примиритися з тими, з ким у сварці чи розбіжностях, спробувати зрозуміти одне одного.
А перед Постом – тиждень відпочинку, і найпопулярніша традиція якого – випікання млинців. У стародавніх слов’ян млинці уособлювали сонце і служили поминальним блюдом.
Щодня Масляниця має своє ім’я та ритуали. Понеділок – зустріч Масляної, вівторок – заграші зі сватовством нвест, а от середа – “тещин день”. Цього дня прийнято ходити до тещі на млинці, тому цей день ще називають ласощами.
Крім млинців із різних сортів тіста з різноманітними начинками готують також пироги. Влаштовувалися млинці – визначали, у кого вони вийшли найсмачніше.
Ми вам пропонуємо приготувати млинці
«Оксамитові»
Інгредієнти:
- молоко – 2 склянки;
- вода (окріп) – 1 склянка;
- борошно (просіяне) – 1,5 склянки;
- яйця – 3 штуки;
- олія рослинна – 3 столові ложки;
- цукор – 3 столові ложки;
- сіль – 0,5 чайної ложки.
Приготування:
- Яйця, сіль та цукор всипаємо в миску і все добре перемішуємо.
- Потім вливаємо склянку молока і поступово додаємо 1,5 склянки борошна, і також перешиваємо, грудочок не повинно бути.
- Тепер вливаємо другу склянку молока, 3 столові ложки рослинної олії і склянку окропу.
Окріп трохи заварює борошно, і млинці виходять тоненькі.
Смажимо млинці на розпеченій сковороді.
Якщо раптом млинці при жарінні рвуться, додаємо 1-2 столових ложки борошна, перемішуємо і продовжуємо смажити.
Зверніть увагу: важливо, щоб і рідина, і борошно були відміряні однією склянкою.