Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяМедики назвали 6 овочів, які шкодять нашому здоров'ю

Медики назвали 6 овочів, які шкодять нашому здоров’ю

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо раціон складається з різних овочів, організм отримує високий заряд вітамінів. Але деякі такі продукти несуть більше шкоди, ніж користі.

Про те, на які продукти слід звернути увагу розповіли медики.

Більше претензій у фахівців виявилося до баклажанів . Вони міститься соланин. Це отруйна речовина, вживання якої не припустимо при артриті, коліті, камінні в нирках, холецистит,і низькому рівні заліза та алергії на пасльонові.

Медики рекомендують вибирати лише молоді баклажани, обов’язково зрізати шкірку та замочувати їх у солоній воді.

Є питання і до картоплі . У цьому овочі також міститься соланін. Небезпека також становить велику кількість крохмалю. Дієтолог Тамара Краченінова нагадала, що ця речовина розпадається під час зберігання на фруктозу, глюкозу та інші прості вуглеводи. При цьому у картоплі невисока енергетична цінність, тому вона сприятиме набору зайвої маси тіла.

Представляють загрозу і помідори . У цьому овочі містяться вітаміни С та B. Флавоноїд наринген зменшує запалення, а лікопін знижує ризик виникнення онкологічних та серцевих захворювань. Помідори благотворно впливають на стан стінок артерій і знижують рівень поганого холестерину. При цьому овоч може загрожувати здоров’ю людини. Томати часто вирощують у теплицях у ґрунті, в якому містяться хімічні добрива. З цієї причини з помідорів можна отримати більше шкідливих речовин, ніж корисних.

Сумнівним медики назвали також консервований зелений горошок . Цей продукт може спровокувати метеоризм. До того ж у ньому багато цукру та солі. Ця страва не рекомендується вживати, якщо є проблеми зі шлунково-кишковим трактом або захворювання підшлункової залози. Не рекомендований продукт при подагрі та холециститі. Дієтологи радять з’їдати на день не більше 3-4 ложок консервованого горошку.

Буряк відомий як дуже корисний продукт, проте захоплюватися ним медики не рекомендують. Овочі небезпечні при гастриті з підвищеною кислотністю та при сечокам’яній хворобі.

До списку шкідливих овочів потрапила і улюблена багатьма капуста . Цей овоч протипоказаний при захворюваннях шлунково-кишкового тракту та захворюваннях щитовидної залози. Продукт може викликати болючі відчуття в кишечнику та метеоризмі. Особливо це стосується квашеної капусти.

Нагадаємо, раніше ми розповідали о полезных овощах на грядке.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні